Dziś uczniowie z ZG i ZM zrealizowali kolejne zadanie w ramach projektu “Śniadanie, czyli co Europejczycy jedzą o poranku”. Tym razem odkrywaliśmy smaki kuchni greckiej i gruzińskiej. Dzięki obejrzanej prezentacji poznaliśmy potrawy serwowane na śniadania w Grecji oraz Gruzji. Było to jednocześnie inspiracją do samodzielnego przygotowania kilku pysznych dań. I tak powstały grecka strapatsada – jajecznica z pomidorkami koktajlowymi, spankopita- ciasto filo z nadzieniem szpinak-feta oraz gruzińska chizhi-bizhi- jajka z pomidorową pulpą, papryką i cebulką. Podczas zajęć spotkaliśmy się także online z naszymi partnerami projektowymi. Mieliśmy okazję zobaczyć się uczniami z Krakowa, Tuplic, Nowej Soli, Wodzisławia Śląskiego. Było to dla naszych uczniów niesamowite przeżycie!






